Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Στα "Οπα Οπα" πάμε Όσλο με Αλκαίο!


Άργησα λίγο, αλλά από τόσο γλεντοκόπι με το τραγούδι που διαλέξαμε για την εκπροσώπησή μας στη Eurovision 2010 μου πήρε δύο μερούλες για να συνέλθω. Αυτό που λες αγαπημένε αναγνώστη, φίλε κι εχθρέ δεν ήταν τελικός, ήταν ριάλιτι σόου από τα πιο σκληρά που διαθέτει και ο Άλφα. Τι θέλω να πω θα το καταλάβεις παρακάτω.

Την Κριτική Επιτροπή αποτέλσανο Μίμης Πλέσσας (Πρόεδρος και ότι ήταν ο Πρεβελάκης για τα καλλιστεία, αλλά και ο Άλκης Στέας για το Καρναβάλι της Πάτρας: μασκώτ), Αντώνης Ανδρικάκης (γενικός Διευθυντής ΕΡΑ- Στιχουργός), Ανδρέας Πυλαρινός (αρχιμουσικός), Χριστιάνα Σταματέλου (δημοσιογράφος), Ποσειδώνας Γιαννόπουλος (μουσικός παραγωγός-στιχουργός). Βρε που είναι ο Θέμος Ανστασιαδης, η Τσιτσιμρίκου, η Ελεονώρα Μελέτη προηγούμενων ετώ;;;;)

Εν αρχή ην η έναρξη: όχι ότι περίμενα χλιδές και μεγαλεία περασμένων ετών, αλλά αυτά τα 50 άτομα στο μαυρομπλε φόντο λίγάκι με χάλασαν. Που οι μπουζουκιερί που φιλοξενούσαν τον ελληνικό τελικό στο παρελθόν, με τα τραπεζάκια και τους εκατοντάδες καλεσμένους. Λίγοι και καλοί φέτος, με πιο αβανγκαρντ την Καιτούλα τη Γαρμπή (με γυαλί μυωπίας) και το Διονυσάκη Σχοινά στις πρώτες σειρές που ήρθαν να στηρίξουν τον φίλο- κολλητό- συνέταιρο - αδερφό Αλκαίο και κάπου εκεί δίπλα, γνωστοί δημοσιογράφοι -Γιουροβιζιονολόγοι, αλλά και η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου χωρίς εξτένσιον και φαμφάρες που τρόμαξα να γνωρίσω.

Το ριάλιτι το είδαμε εξαρχής. Ένα φτωχό κοριτσάκι, τύπου η Μικρούλα με τα Σπίρτα, εν ονόματι Αντιγόνη Ψυχράμη (η Με Λένε Πόπη μεγάλωσε και έγινε χοτ κοριτσάκι, στα χνάρια της Καλομοίρας) μας τραγουδά για όσα βλέπαμε και όσα δεν θα βλέπουμε από δω και μπρος στην σχεδον χρεωκοπημένη χώρα, Γιουροβίζιον και μουσική βιομηχανία!
Με έπιασε η καρδιά μου, αν η κρίση πείραξε και την Γιουροβίζιον, εύτυχώς λέω, που δεν έχω και πολλές οικονομίες στην τράπεζα γιατί μας βλέπω να πτωχεύουμε.

Οι Παρουσιάστριες: Τζένη Μπαλατσινού και Ρίκα Βαγιάνη. Σε συνέχεια της κρίσης που βιώνουμε, οι δύο παρουσιάστριες δεν πήραν δραχμούλα για το έργο που επιτέλεσαν (καλές, κακιές δεν θα τις κρίνω, το ότι η Ρίκα δεν πληρώθηκε καν και η Τζένη πήρε ένα συμβολικό ποσό (μανία αυτή η γυναίκα να κρύβει τις ποδάρες της, μάλλον δεν ήθελε να κομπλάρει τη Βαγιάννη) είναι αρκετό για να πεις ότι με τόσα χρήματα, μια χαρά τα πήγαν και αφήστε τα παράπονα. Φυσικά, αν ήξερα ότι όλα θα ήταν τόσο φτωχά και γεμάτα στεναχώρια, θα πρότεινα να γίνει παρουσιαστής της βραδιάς ο Αντρέας Μικρούτσικος ως γνωστης των ριάλιτι και γνώστης της κρίσης αφού είναι ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή!


Οι υποφήφιοι: μέσα στο κλίμα της φτώχειας, φυσικό ήταν να επηρρεαστούν και οι παρουσιάσεις των υποψηφίων. 7 στους 7 έδειχναν να νιώθουν πως κάνουν αμαρτία που επιλέχτηκαν και χάνει ο κοσμάκης χρήματα για να τραγουδήσουν αυτοί τα τραγούδια τους.

Πρώτος διαγωνίστηκε ο Χρήστος Χατζηνάσιος με το "Illusion" που απο το πολύ στρες και άγχος γυάλιζε από τον ιδρώτα και τα χεράκια του έτρεμαν του καψερού.

Ακολούθησε το Game of Life και στη σκηνή η Sunny Μπαλτζή με τους Second Skin. Ένας Κωστέτσος δεν φέρνει την Άνοιξη και μην ζητάς από το κοινό να ξεχάσει την χαρούμενη ροζοφορεμένη (και όχι μαύρη κι άραχνη) Καλομοίρα! Άσε να μην πω για αυτο το ΧΑΧΑΧΑΧΑ. ΛΑΛΑΛΑΛΑ.

Έπειτα το μενού είχε Κιβωτός του Νώε, από τον Μάνο Πυροβολάκη παρέα με την Ελένη Φουέιρα και τον Don't Ask (Γιάννη Μπαντουράκη). Αν ο ράπερ και ο Πυροβολάκης είχαν την αυτοπεποίθηση της πρώην Μιστικ θα πήγαιναν στο Όσλο. Θυμήθηκα την αρμένια παρτενέρ του Αράς πέρσι και έσκασε ένα χαμόγελο στα χείλη μου. Αν δεν την δεις στο Τεάτρο, χάνεις. Από Lady Gaga μέχρι Kesha!Εμφράγματα προκαλεί.

Κι ύστερα ήρθε ο Νικητής Αλκαίος. Ψάχνω το τηλέφωνό του (σταθερό και κινητό) να μου πει τη δίαιτα που έκανε και έμεινε πετσί και κόκαλο. Από το "ΤΙΤΙΤΙ " είχαμε να τον δούμε τόσο αδύνατο. Λίγο ταμπούρλο, λίγη λύρα ποντιακή, λίγο χορευτικό, λίγο τσιφτετέλι, τις τσίμπησε τις ψήφους!

Κατόπιν ήταν η ώρα της μπαλάντας με Γιώργο Καραδήμο και Πολεμάω, τραγούδι που ήρθε πρώτο στις προτιμήσεις της κριτικής επιτροπής και ευτυχώς όχι και του κοινού. Καλό παιδί δεν λέω, καλό και το τραγούδι αλλά κατάλληλο για το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, ούτε καν της Θεσσαλονίκης. Ο Καραδήμος με ύφος τι θέλω εγώ εδώ και σιγουριά αποτυχίας, τραγούδησε καλά και απλά!


Κι ύστερα ήρθαν οι Μέλισσες: που πολύ θα ήθελα να δω στο Όσλο, όχι τίποτα άλλο αλλά για να γελάσουμε και λίγο! Για κάποιο περίεργο λόγο οι Μέλισσες μου άρεσαν τόσο (να ταν τα κίτρινα ρέιμπαν του κιθαρίστα, τα παπιγιοόν, η ανατολίτικη αύρα) εγώ τα ψήφισα τα αγόρια, άλλο που μετά από μια ώρα η ΕΡΤ μου έστειλε μήνυμα πως η ψήφος μου δεν μετρήθηκε!!!!

Touch me Deep Inside από τους Émigré που έκλεισαν το διαγωνιστικό μέρος. Σκηνοθετική επιμέλεια από τον Τάκη Κουβατσέα και ένα τραγούδι που πολλοί θεώρησαν ως το καταλληλοτερο για το θεσμό αλλά κανέναν δεν άγγιξε!

Είδαμε και τη συμμετοχή της Κύπρου μας είπαν με το Life looks better in spring από τον Ουαλο Jon Lilygreen και τους Islanders που αν δεν μου το έλεγες, θα νόμιζα ότι το παιδί το έφερον από την Αγγλία για γκεστ εμφάνιση. Και το Μiro από τη Βουλγαρία είδαμε που δεν είπε να βγάλει το γυαλί ηλίου μες την νυχτιά και την Κατερίνα Αυγουστάκη που κόπηκε λόγω διαρροής αλλά γοήτευσε πολλούς, κυρίως με τα πράσινα ξεβαμμένα μάτια της και Σάκη Ρουβά μέσα από βιντεάκι!

Τα αλληλοπειράγματα του Green room ανάμεσα στους καλλιτέχνες δεν θα τα αναφέρω απλά και μόνο γιατί χάλασαν το ριάλιτι της βραδιάς. Ο ένας ζητοκραύγαζε για λογαριασμό του άλλου. Που είναι τα μαχαίρια, που οι βρισιές, που τα παγωμένα βλέμματα, που ο Τεο Ρακιτζής να μαλλιοτραβιέται με την Πέγκυ Ζήνα, που ο Χρήστος Δάντης να αποχωρεί με νεύρα και τσαντίλα;;;; Που ε;;;;

Και μετά την ψηφοφορία και δύο τρία χασμουρητά, ήρθε και η ώρα για το αποτέλεσμα. Ναι
ήταν ο Γιώργος Αλκαίος με το ΟΠΑ του. Εκεί το ριάλιτι στο μεγαλείο του. Ο πατέρας του Γιώργου και τραγουδιστής Γιάννης Βασιλείου δακρύζει και αντάλλασσει αγκαλιές και συγχαρητήρια με το ζεύγος Σχοινά Γαρμπη, συγκίνηση, δάκρυα και πάμε με Αλκαίο στο Όσλο!

Από καρακατινιστικης καρδιάς εύχομαι στο Γιώργο Αλκαίο να τα βγάλει πέρα με τα ελληνικά ΜΜΕ που ήδη ασχολούνται με την ηλικία του, να πάει καλύτερα στο Όσλο με το ΟΠΑ του, σε σχέση με τους υπόλοιπους αστέρες των 80', 90' που δοκίμασαν ατυχώς την μοίρα τους στη Γιουροβίζιον, βλέπε Μαντώ, Μιχάλη Ρακιντζή και να κάνει και τους οχτρούς του να σκάσουν!.

2 Κατινίστικα σχόλια. ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ!:

Ανώνυμος είπε...

Αλκαίος για παντα

karakatina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου

Ακούω τα Κατινίστικα σχόλιά σας...