Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Α ρε Μichael Ρακιντζή (ποιός Jackson?)


Mα τι έχασα πάλι η Κατίνα. Ευτύχως βέβαι που δεν πήγα, γιατί οι συναντήσεις με τον Τεορακ (Θοδωρή Ρακιντζή) θα μου κόστιζαν, όπως ανέφερα και προχτές! Για εμάς που το χάσαμε, αυτό το καλτ βράδυ, ας είναι καλά το youtube και φυσικά η καλύτερη κριτική που διάβασα από το Yupi και το Θοδωρή Δημητρόπουλο( http://www.yupi.gr/plaka/c16091/Ti_Eida_Sth_Synaylia_Mixalh_Rakintzh.html. Κρατάω τα εξής:

1. Το κοινό που μαζεύτηκε στο Gagarin ήταν αισθητικά και στυλιστικά ό,τι πιο σχιζοφρενικό έχω δει στη ζωή μου. 45άρες rocker chicks με τζιν μπουφανάκι και τζελ στο μαλλί, indie post-ironic 'κάφροι' με μπλουζάκια Sonic Youth και Klaxons, ατσούμπαλοι 33άρηδες που μάλλον τρώγανε τις πρώτες τους χυλόπιτες στο γυμνάσιο ακούγοντας το Μωρό Μου Φάλτσο, κουστουμαρισμένοι κύριοι που μόνο ένα γαρύφαλλο από την τσέπη τους έλειπε για να συμπληρώσει την αμφίεση σκυλάδικου εθνικής οδού, παραδοσιακοί ροκάδες με πέτσινα, κοπελίτσες που τις έκανες για φοιτήτριες φιλοσοφικής, ο ΤεόΡακ.

2. Η βραδιά ήταν φοβερά διασκεδαστική σε κάθε περίπτωση, είτε επειδή θα γούσταρες το περιστασιακό κομμάτι που σου θύμισε εκείνη την κασέτα που είχες γράψει κάποτε, είτε επειδή συνειδητοποίησες πως αυτό το ρεφρέν που λάτρευες από μικρός λέει όντως "Θα συνηθίσω τις παλιές συνήθειες" (!), είτε επειδή η αλληλεπίδραση του Ρακιντζή με τις "φατσούλες" του κοινού ήταν απολαυστικά ερασιτεχνική (από κατά συρροή χρήση κλισέ "μετά την καταιγίδα έρχεται η γαλήνη" μέχρι το "what's up doc" για χαιρετισμό), είτε απλά επειδή κάποια στιγμή καταλάβαμε πως όλη συναυλία ήταν ένα ατελείωτο καραόκε, με τον Ρακιντζή να διαβάζει τους στίχους από μια οθονούλα μπροστά του και αρκετά συχνά να κάνει και λάθος.

3 . Περιμέναμε και μια κάποια υπέρβαση. Ένα diving στη hair metal παραλλαγή του Δικός Σου Για Πάντα που έκλεισε τη συναυλία. Είσοδο στο Gagarin με ελικόπτερο. Να ακουγόταν ο μεγαλειώδης στίχος "Τον άντρα που αγάπησες τον φωνάζουν Μπέμα". (Η αυτο-ειρωνεία μάλλον σταματά στο SAGAPO, που παίχτηκε εν μέσω αποθέωσης.) Μια υποψία disco light show. Το ελάχιστο, ένα cameo από την Ελληνίδα Μπόνι Τάιλερ, Σοφία Αρβανίτη, για να τραγουδήσει το Μη Μου Μιλάς Για Καλοκαίρια και να έχουμε ομαδικές ανατριχίλες ή/και λιποθυμίες. Τίποτα από αυτά δεν έγινε!

4 Κατινίστικα σχόλια. ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ!:

Ανώνυμος είπε...

Καποτε σε διαβαζα και συμφωνουσα ενιοτε με αυτα που εγραφες. Θεωρω ομως, οτι τα σχολια σου και εν γενει το κειμενο για αυτον τον τεραστιο καλλιτεχνη (που πολυ λιγοι μπορουν να καταλαβουν την αξια του αλλα και το τι εχει προσφερει στη μουσικη), ειναι το λιγότερο εμπαθές και αβάσιμο. Δεν πειράζει... Καταλαβαίνω, κατανοώ τους ανθρώπους που η μουσική τους παιδεία ξεκινά από τις τσούλες της Βίσση και καταλήγει στην Πέγκυ Ζήνα και τον Θανο Πετρέλη... Αφηστε όμως να μιλήσουν άλλοι για αυτό το μεγάλο καλλιτέχνη που συνεργάστηκε με τον Ian Gillan και την Bonnie Tyler. Αφήστε ακόμη και το ΤΕΙ Μουσικολογίας να κρίνει την καλλιτεχνική του αξία (που ασχολείται ενα ολοκληρο εξάμηνο με την ενορχήστρωση του Ρακιντζή) .Μήπως αγαπητή καρακατινα θα κρίνετε και το ΤΕΙ Μουσικολογίας; Γιατί τη Φιλοσοφική Σχολη την κρινατε (!!!).Σας πληροφορώ λοιπόν ότι εγώ ειμαι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής και ναι ακούω Μιχάλη Ρακιντζή και αναπολώ εκείνη την αθώα και αγνή εποχή που τόσο εύκολα και χωρίς επιχειρήματα αποκυρρήσσετε! Αλήθεια, ποια είναι η ακαδημαϊκή σας εκπαίσευση καρακατίνα; Και ποια τα επιχειρήματά σας καρακατίνα; Οι ενδυματολογικές προτιμήσεις των ανθρώπων που παρακολούθησαν τη συναυλία; Μηπως αληθεια ειστε η αστυνομια της μοδας; Και τί σχεση εχει ο Μιχάλης Ρακιντζής ή οι θαυμαστές του, με τα μπουζούκια της εθνικής οδού που αναφέρατε; Ούτε εμφανίστηκε ούτε θα εμφανιστεί ποτέ στα μερη που -απ'ότι φαίνεται τόσο καλά γνωρίζετε καρακατίνα. Στο Ghost house εμφανίζεται! Ξερετε τι εστί ghost house ;(αλλά τί ρωτάω, ας έλεγα καλύτερα για Rex, Fever εκει κάτι θα γινότανε! ) Μαθετε ποια ειναι λοιπον η ιστορια του Ρακιντζη και μετα κρίνετε τον, ειδάλλως ράψτε το καλύτερα και γράψτε κανενα θεματακι με τη Σασα Μπάστα και την άλλη την κουνελού (μιας και θελετε ντε και καλα να μιλήσετε για κουνέλια)
Με... φιλολογικούς χαιρετισμους
η φοιτητρια της Φιλοσοφικής (Μarianda4)

karakatina είπε...

Ας ξεκινησουμε με τα βασικα!

1. η κριτική ανήκει στο Θοδωρή Δημητρόπουλο, και ποτε δεν θα τολμούσα να κάνω κριτική σε κάτι που δεν είδα από κοντά!
2. Όπως προείπα εγω Μιχάλη Ρακιντζή λατρεύω, αλλά δεν πήγα για να μην πέσω πάνω σε Τεο Ρακ!
3. Μια χαρά είναι και η φοιτήτριες της Φιλοσοφικής (και έχω και αδερφούλα Κατίνα που σπουδάζει στην εν λόγω σχολή) και εγώ έχω υπάρξει φοιτήτρια αγαπητή!
4. Παντειόπαιδο, επειδη ρώτησες, είμαι και πτυχίο 7,74! εντάξει κόβομαι;;; ή περνάω;;;
5. Την βίσση ποτέ δεν την συμπάθησα (αν με διάβαζες θα το ήξερες) ούτε την ίδια, ούτε και τις τσούλες της!
6. Ο πουφ αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια αλλωστε!
7.Μάλλον η παρέα σου στο Πανεπιστήμιο σε έχει χορτάσει Αρχιτεκτονική και Σταυρό του Νοτου. Ο θΕΟΣ να ευλογεί τις κολλητές που σπουδάσαμε μαζί και χορτάσαμε και Ηλιάδη και Πέγκυ Ζήνα και δεν έχουμε απωθημένα!!!!
8. Αστυνομία μόδας δεν είμαι, αλλά τρέφω ιδιαιέτερη αγάπη στο δικό μου μπατσάκι!!!!
9 Και γω σ'αγαπώ, keep reading!!! για τέτοια σχολια ψοφάω!!!
10. Αν δεν μάθεις από τώρα να αυτοσαρκάζεσαι (όπως κάνω και γω) ζωή δεν βγαίνει!!!!!
Η Κατίνα σου!

Ανώνυμος είπε...

Που και να μην τον λατρευες καρακατίνα!! Που και να μην τον λάτρευες!! (Όποιος λατρευει, δεν αναπαραγει αηδιες και κακοηθειες, πόσο μάλλον όταν τις χαρακτηρίζει ως τις καλυτερες κριτικες!!) Μα για πόσο νοητικα καθυστερημενους μας περνατε καρακατινα, που θελετε τώρα να μας πείσετε ότι λατρεύετε Μιχάλη Ρακιντζή! Ε λοιπον, δεν τη θέλουμε αυτή τη λατρεία σας. Αφηστε να τον λατρευουμε εμεις! Ο ΘΕΟΣ ευλογει κι εμενα καρακατίνα που εδώ στη Θεσσαλονικη και Βανδη εφαγα με το κουτάλι, και Τάσσιο-Παπαηλια (3 σαιζον και Μουσες πηγα αλα φοιτητικα, μέχρι και Παρασκήνιο εφτασε η χαρη μου. Όταν δε, κατεβηκα Αθηνα δεν πήγα Σταυρο του Νότου, γιατι και τις 2 φορες επισκέφτηκα Καρρα(Καρρα-Βανδη/ Καρρα-Μακρη).Αστο καρακατινα, γιατι δε σε παιρνει να μιλησεις για αποθημενα σε μενα. Εχω φαει ΚΑΙ τα μπουζουκια με το κουταλι και τα τρωω ακομη. Και Ζηνα πηγα και Βισση. Όσο για το μπατσάκι, θα συμφωνησω γιατι κι εγω λατρευω το δικό μου με το οποιο παντρευομαι το Καλοκαιρι. (και ειναι και των Αξιωματικών ε!! Όχι των Αστυφυλάκων!)
Marianda4

karakatina είπε...

ποιος μιλησε για αστυφυλακα darling????προφανως σε ξερω και με ξερεις! γραψε και το ονοματακι σου, γιατι πολλες λεπτομερειες μας δινεις! αστυφυλακες, αξιωματικοι! δηλαδη με το μπατσακι που εγραψα καταλαβες και το βαθμο;;χααχαχαχαχαχαχα!
ευτυχως που θυμασαι ακριβως ποτε πηγες στα μπουζουκια! τοσες ηταν επακριβως οι μετρημενες φορες!
Βιο ανθοσπαρτο! Δεν παιζει να σε αντεξει πανω απο χρονο το φυτοκλακι που παντρευεσαι (φυτουκλακι επειδη μιλησες για αξιωματικο darling)
Krata τη λατρεαι σου για το ρακιτζη και πορευσου
Have a nice life

Δημοσίευση σχολίου

Ακούω τα Κατινίστικα σχόλιά σας...