Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Για ποιά τηλεπαρουσιάστρια έγραψε τις "Τσούλες" η Κοντοβά;


Περιέργεια μου προκάλεσε το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, που αναφέρεται στην έμπενυση που είχε η γνωστή από την Athens VOICE δημοσιογράφος, σεναριογράφος (Υπέροχα Πλάσματα) και τώρα και στιχουργός Μυρτώ Κοντοβά, για να γράψει το τραγούδι "Στην Πυρρά" που ερμήνευσε η Άννα Βίσση. Η Μυρτώ όπως θα διαβάσεις και παρακάτω, φαίνεται πως εμπνεύστηκε από μια δικιά της ιστορία με έναν άντρα που ήταν ζευγάρι για κάποια χρονια και κάποια στιγμή χώρισαν αφού εκείνος έπεσε στον έρωτα γνωστής τηλεπαρουσιάστριας.
Το όνομα της τηλεπαρουσιάστριας δεν αναφέρεται και δεν μπορώ να φανταστώ ούτε και γω ποιά μπορεί να είναι. ;

Άσχετο με το θέμα αυτό αλλά σε αυτή τη φωτογραφία που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα η Κοντοβά μου θυμίζει πάρα πολύ την Ελεονώρα Μελέτη με το νέο κοντό μαλλι που έχει υιοθετήσει. Αλήθεια, αν δεν κάνω λάθος, στο Gala της Μαρίας Σταματέρη δεν ήταν, που η Ελεονώρα μας έλεγε ότι έκοψε το μαλλί γιατί το κοντό αρέσει στον αγαπημένο της Γιάννη;
Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος το παραθέτω παρακάτω αλλά αν θες μπαίνεις και http://www.protothema.gr/content.php?id=33614 εδώ και το βλέπεις.


"H Μυρτώ Κοντοβά, ο πρώ­ην τns και μια γνωστή τηλεπαρουσιάστρια συνθέ­τουν το τρίγω­νο για το τρα­γούδι «Στην πυρά» που ερμηνεύει η Αννα Βίσση στον τελευταίο της δίσκο. Οι στί­χοι του εκφράζουν την ερωτική απογοή­τευση που συνοδεύει το χέλθ5 κάθε σχέ­σης ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, από αυτές που ξεκινούν ιδανικά και τελειώνουν δυστυχώς με πόνο.

Είναι μια αληθινή ιστορία, με τρεις πρωταγωνιστές, δύο γυ­ναίκες και έναν άντρα, η οποία ξεκίνησε πριν από καιρό στη με­γαλούπολη των Αθηνών. Εκεί όπου ζούσαν η Μυρτώ, ο άντρας που της σημάδεψε την καρδιά και η γνωστή τηλεπαρουσιά-στρια. Ο άντρας της ιστορίας μας είχε μια κλίση προς τα ναυτι­λιακά ενώ η Μυρτώ, εκτός από τη μουσική, ασχολείτο με τα τη­λεοπτικά, αφού έγραφε σενάρια και επιπλέον αρθρογραφού­σε. Ουδείς γνώριζε τίποτα για τον άλλον, μέχρι που ο φτερω­τός θεός του έρωτα χτύπησε την καρδιά της Μυρτώς Κοντοβά κάνοντας τον γοητευτικό άντρα να ανοίξει κι εκείνος τις πόρτες της καρδιάς του. Οι δυο τους ζούσαν μια σχέση πολύ ευτυχι­σμένη, η οποία, παρά τη διαφορά ηλικίας που είχαν, κράτησε αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ έκαναν όνειρα για το μέλλον, μα­κριά από κοσμοπολίτικου τύπου καταστάσεις, διαλέγοντας για διακοπές τα μακρινά και ακριτικά νησιά μας. Περνούσαν τον χρόνο τους ήρεμα και γλυκά, όμως η «κακιά μάγισσα του παραμυθιού του έρωτα» είχε άλλα σχέ­δια γι' αυτούς. Κι έτσι ο νε­αρός άντρας και η πολυτά­λαντη Μυρτώ μια ωραία πρωία χώρισαν τους δρό­μους τους, αφού η στι­χουργός επιθυμούσε να προχωρήσει η σχέση τους πιο πέρα, πιο σοβαρά.

Ο νεαρός άντρας βρήκε παρηγοριά στα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά -ήταν λάτρης του έντεχνου-συνέχισε εντατικά τις σπουδές του στα ναυτιλιακά, έφυγε ένα ταξίδι στην Κίνα για επαγγελματικούς λόγους και ξαναγύρισε στη μεγάλη πόλη έπειτα από αρκετό καιρό.Ενα βράδυ, λοιπόν, σε μια έξοδό του με φίλους, γνωρίζει την τηλεπαρουσιάστρια. Αυτό ήταν, ο έρωτας του ξαναχτύπησε την πόρτα. Χωρίς δεύτερη κουβέντα και αφού και από την πλευρά της όμορφης τηλεπαρουσιάστριας το ενδιαφέρον είναι αμοι­βαίο, όπως και τα αισθήματα φυσικά, αποφασίζουν να πορευ­τούν μαζί στη ζωή κι έτσι αρχίζουν να ζουν τον έρωτά τους.

Η δε Μυρτώ συνεχίζει τη ζωή της γράφοντας στίχους και μια μέρα, έτσι αυθόρμητα -ίσως γιατί έτσι να ένιωθε τη δεδομένη στιγ­μή- γράφει ένα τραγούδι για το τέλος της σχέσης της με τον νεαρό άντρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν ακούω το τραγούδι της Αννας Βίσση «Στην πυρά» (σας διαβάζω κάποιους από τους στίχους προσεκτικά: «... Μπορείς απόψε να βγεις μ' όλες τις τσούλες της Γης / βγες μπροστά, δυνατά, για νέους έρωτες / Να βρεις κορίτσια σω­στά, για να χαρεί και η μαμά / στην πυρά - στην πυρά με τις ξενέρωτες ...») μου φέρνει στον νου τη σκέψη ότι μπορεί η Μυρτώ Κοντοβά να έγραψε αυτό το τραγούδι με τη σκέψη της στη γνωστή τηλε-παρουσιάστρια, επειδή εκείνη ζει πλέον με τον πρώην σύντροφό της όλα όσα η ίδια δεν πρόλαβε να κάνει πραγματικότητα μαζί του.

Συμβαίνει σε όλες να μη δέχονται την επόμενη γυναίκα με κα­λό μάτι, όμως λίγες πληγωμένες πρώην έχουν την ευκαιρία να κάνουν τον πόνο τους τραγούδι και μάλιστα να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα. Ολα τα τραγούδια γράφονται για κάποιον λό­γο και τις περισσότερες φορές είναι αφιερωμένα σε γυναίκες, άνδρες, πρώην, νυν, παντρεμένους, χωρισμένους και όλα για τον έρωτα. Πάντως ένα έχω να πω: η Κοντοβά κυριολεκτικά τρά­βηξε σκανδάλη με την επιλογή στίχων που έκανε για το περι­βόητο τραγούδι της Βίσση, μια και η όμορφη τηλεπαρουσιά­στρια τελευταία ζει τον απόλυτο έρωτα με τον πρώην σύντρο­φο της στιχουργού.

Συγκατοικούν μάλιστα στην Κηφισιά και όποτε μπορούν κά­νουν μικρές αποδράσεις, όχι σε απομακρυσμένα νησάκια αλλά στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες, και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα οι paparazzi στήνονται έξω από το «Villa Mercedes», όπου πάει συνήθως το ζευγάρι, για να τους απαθανατίσουν. Ο μέχρι πρότινος άγνωστος νεαρός βγήκε «μπροστά δυνα­τά με τον νέο έρωτά του» και δείχνει να το απολαμβάνει."


3 Κατινίστικα σχόλια. ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ!:

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Κατινα λες τον πρωην της να τον λενε Βαγγελη?

Ανώνυμος είπε...

λες χαζομάρες, η Κοντοβά είναι χρόνια στιχουργός, έχει γράψει δεκάδες τραγούδια, άσχετη!

Ανώνυμος είπε...

Ela pou den exoun mono too malli koino.......;)

Δημοσίευση σχολίου

Ακούω τα Κατινίστικα σχόλιά σας...