Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Ζήνα: Η πρώην βασίλισσα της νύχτας




Ψάχνουμε την original Πέγκυ. Δίδεται αμοιβή σε όποιον τη βρει. Αυτό θα έπρεπε να γράφουν έξω από το πίστα δεν το λες, μουσική σκηνή το λέει η ίδια, μαγαζί θα το πω εγω, που εμφανίζεται.
Την πέγκυ που λες, την ξεχώρισα από την πρώτη στιγμή. Όχι επειδή είμαι σκυλί τρελό και γουστάρω να ξημεροβραδιάζομαι στις πίστες. Αλλά γιατί ήταν λαϊκιά τραγουδίστρια και με τη βούλα και ούτε φοβόταν της ταμπελίτσες. Και αντίθετα με άλλους μ' άρεσε και η κατινιά και ο τσαμπουκάς της τότε που της έφαγαν τη θέση στη Γιουροβίζιον και έπαιρνε σβάρνα τα κανάλια και έσουρνε τα άπειρα. Δεν είναι τυχαίο πως τότε ξεκίνησε και η μεγάλη της καριέρα. Πρώτα στις Μάσκες, στα Αστέρια, στον Απόλλωνα, το Διογένη για να καταλήξει στο θλιβερό φετινό μαγαζί.

Στις πέντε ώρες του προγράμματος θα αναρωτηθείς φίλη μπουζουκόβια/ φίλε μπουζουκόβιε: Στα μπουζούκια ήρθα ή στο σταυρό του Νότου; Γιατί εκεί μέσα όλοι μα όλοι ντυμένοι ροκ είναι , ροκ παίζουν και ροκ αισθάνονται. Φοβήθηκα σου λέω πως ακόμα και ο λαϊκός Καραφώτης θα θυμηθεί τα του Φέιμ Στόρυ και θα ξεκινήσει να ψέλνει το Λέιλα. Κάποια στιγμή, εκεί που εμφανίζονται τα μπουζούκια(τα οργανα) και το κλαρίνο κάτι γίνεται, αλλά η κατάσταση μπερδεύεται τόσο πολύ που μόνο μπαρόκ μπορείς να την πεις.

Και έρχεσαι κα αναρωτιέσαι Τις πταίει; Ο ρήγος με τα φωτοστέφανα στην αφίσα; Η Τσαλιγοπούλου που την είπε την Πέγκυ μας του πεταματού; Ή ο Θάνος Μικρούτσικος που τόνισε πως η Ζήνα δεν θα γίνει ποτέ Χαρούλα ή Μαρινέλλα, όσο κι αν το παλεύει; Ήρθε και απόειδε η Πέγκυ και την είδε Μαντόνα και στο τέλος το ξενο πρόγραμμα στο μαγαζί της θα διαρκεί πιο πολύ από το λαϊκό. Για να μην μιλήσω για την έλλειψη σόου. Καλέ πως βγαίνουν έτσι στην σκηνή, και οι τρεις τους; Είπαμε μινιμαλ κύριε Ρήγο, αλλά εσείς το ξεφτιλίσατε. Τους πήρε μάλλον όλους τους χορευτές στη Μήδειά του και έμεινε η Πέγκυ σαν την καλαμιά στον κάμπο!!!

Που πήγαν οι οθόνες, τα χορευτικά οι ακριβές τουαλέτες και γιατί βγαίνει ντυμένη σαν την παπαδιά η Πέγκυ; Και γιατί εγώ έβαλα τα φορέματά μου και έφτιαξα τούρλα το μαλλί για να πάω να την δω; Για να φοράει εκείνη το υφασμάτινο το παντελονάκι με τη γραβάτα; Θεέ μου δηλαδή.

Θα πεις οικονομική κρίση έχουμε γιαυτό. Ναι δεν αντιλέγω, αλλά πριν δύο χρόνια με τα ίδια λεφτά την έβλεπα την Πέγκυ υπερπαραγωγή στο Διογένη, μαζί με τις τουαλέτες της, τα χορευτικά, και όλη τη γκλαμουριά που επιβάλλει η πίστα. Και είμαι και απαιτητική μπουζουκσού. Γιατί έχω προλάβει και τις χορεύτριες στο νερό, στην διάφανη γυάλα του Απόλλων Παλλάς, πρέπει να πας. Και τόση απλότητα να την πω την αλήθεια δεν την παλεύω τη σήμερον ημέρα ή καλύτερα νύχτα.

Θα τελειώσω η Κατίνα με μία ευχή: Καλέ Θεούλη, κάνε την Πέγκυ πάλι Πέγκυ και όχι Peggy. Γιατί την βλέπω να κόβει και τα λουλούδια του χρόνου και να μην ξανατραγουδήσει ποτέ πια το ''Είμαι καλά. Και την αλήθεια θα την πω: Προτιμώ το αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι από τις ξενοσαβούρες που της φόρεσαν καπέλο φέτος....

1 Κατινίστικα σχόλια. ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ!:

Ανώνυμος είπε...

χαχα! Θεά η Κατίνα!

Πες τα χρυσόστομη.. ρίχνουμε τα κατοστάευρα στην πίστα για ν'ακούμε λιτανείες...

μα πως να κατέβει έτσι το ουίσκι;

Δημοσίευση σχολίου

Ακούω τα Κατινίστικα σχόλιά σας...